Illimani

De fijnste baby alpaca wordt gebruikt voor de producten van dit merk uit Bolivia. De productie gebeurd lokaal. Door samenwerking met internationale hulporganisaties wordt bewerkstelligt dat de leveranciers van de wol een faire prijs krijgen. Hierdoor kunnen de herders ter plaatste hun levenswijze in stand houden.

Illiman (canadees bedrijf) importeerde vanaf 2001  handgemaakte kleding van alpaca en Llama wol. Deze kleding werd gemaakt door handwerksmensen in Bolivia en Peru.  Illimani besloot de focus te verleggen op het garen. Daarbij gebruiken ze hun kennis van gebreide kleding en luxe garens om een zorgvuldige selectie te maken van de fijnste wol in de wereld.

Illimani heeft  door de jaren heen gewerkt met duizenden handwerkers in Bolivia en Peru. Hiervan waren vele de kunst van het breien en haken meester.
Missie van Illimani is om de materialen en inspiratie te leveren voor klanten om hun eigen handgemaakte werkstuk te creëren.

Geen producten gevonden...
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed