Sandnes

Tynn Merino Ull - 1099 - Sort

Op voorraad (11)
50
  • Informatie

De Tynn merino ull is een 100% merinowol. De draad is een heerlijke en zachte merinowol die superwash-behandeld is, waardoor het vooral geschikt is voor baby- en kinderkleding. 

Samenstelling 100% merinwol (Australië)
Looplengte  175 meter op 50 gram
Stekenverhouding  27 st. x 30 nld. = 10 x 10 cm
Naalddikte 3 mm
Wasvoorschrift 30 graden machine was

Sandnes: “Onze leverancier heeft gegarandeerd dat de wol die we kopen niet afkomstig is van schapen die zijn onderworpen aan mulesing.

De superwash-behandeling bestaat uit het toevoegen van een hars aan de wolvezels om ze krimpbestendig te maken. Superwash is eerst gebaseerd op een chloreringsproces om de kleine schilfers van wolvezels af te breken en vervolgens te coaten met een zeer fijne hars die commercieel bekend staat als Hercosett. Het voegt een dikte toe aan de wol. Als het gaat om vervuiling tijdens de behandeling, verwijst het vooral naar het gebruik van chloor in precies dezelfde concentratie als die in gewone huishoudens. De afvoer wordt verdund met het andere water dat bij de behandeling wordt gebruikt. Hierna wordt de wol superwash-behandeld.”

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Gerelateerde producten

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed