Workshop Frullesk breien 7 + 21 november 2020

Op voorraad (5)
Merk
  • Informatie

In de eerste les klimmen we direct in de pennen en behandelen we de benodigde breimethode, draadspanning, werkvolgorde draden en telpatroon. We gaan eerst met 1 draad en vervolgens met 2 draden op links werken. Nog nooit gedaan? Geen probleem, aan het principe ‘insteken, omslaan en doorhalen’ verandert niets, we maken de handelingen alleen een stuk efficiënter. Je ontdekt hoe je zo ontspannen mogelijk spanning op je draden kunt houden. We staan ook stil bij de werkvolgorde van de draden en rekenen en passant af met het spookje ‘yarn dominance’.
Je krijgt huiswerk om de nieuwe manier van breien en opgedane kennis in de vingers te krijgen. Het patroon dat je hierbij krijgt, kun je zo groot maken als je zelf wilt, van proeflap tot col of sjaal.

Twee weken later richten we ons puur op Frullesk. Wat zijn de basisprincipes, de verschillende soorten steken (tot dusver). We oefenen een aantal steken maar ook opzetten, kantsteken en afkantingen die handig zijn bij Frullesk. Je krijgt een Frulleskpatroon waar je thuis mee aan de slag kunt.
We gaan 2 sessies lang heerlijk de diepte in en geloof me, we komen aan het einde ook echt weer boven. Na deelname aan deze workshop heb je een nieuwe techniek in je vingers, beter inzicht in breien en meerdere mogelijkheden getest om jouw werkwijze nog efficiënter te maken.

Niveau: Perfect voor personen die al een aantal fair-isle projecten gemaakt hebben en zin hebben in een nieuwe uitdaging (kennis en ervaring in dubbelbreien is niet nodig). Niet geschikt voor beginners.

Zelf meenemen: breinaalden 2,5 mm, 3 mm, 3,5 mm, 4mm, schrijfmateriaal.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Gerelateerde producten

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed