bglinks Cursussen

Joure onder de Wol
Op zaterdag 23 mei wordt in Joure voor de 2de keer het festijn Joure onder de wol georganiseerd door Landschapsbeheer Terra, Jos de schaapsherder en Ajoure breiboutique. Wij willen door dit festijn iedereen die geïnteresseerd is in wol en de mogelijkheden hiervan laten ervaren wat je zoal met wol kunt. De schaapskudde van Jos wordt op deze dag vakkundig uit hun jasje geholpen door topscheerder Gary Rutter. U kunt als het ware de vacht vanaf het schaap kopen.
Naast het scheren zijn er demonstraties schapen drijven, wol kaarden, wol spinnen en weven. Verder kunt U aanschuiven bij een gezellige tafel waar u zelf de technieken van haken en breien kunt oefenen. Ook wordt er kleine workshops gegeven in wol vilttechnieken en zijn er voor de kinderen ook mogelijkheden om creatief te worden met wol. Dus een gezellig doedag voor iedereen.
Houdt de facebook pagina “Joure onder wol” regelmatig in de gaten voor actuele informatie.


 
Breicursus breisteken!!!!!
Voor wie meer wil weten van breien.
Wij leren U patroon lezen, recht en averecht breien, ajour steken en kabelen.
Als U wilt kunnen we direct ook het rondbreien aanleren.
Aan de hand van overzichtelijke opdrachten werken we in 9 lessen door alle stof. 
De bedoeling is om per les een vierkant te breien aan de hand van een patroon. In het patroon wordt zowel op tekst als in schema aangegeven wat de opdracht inhoud.
Aan het eind van de lessen en als U alle lapjes heeft gebreid, heeft u een fantastisch mooie deken gebreid. 

Minimum aantal deelnemers: 4 personen.
Inbegrepen: Lesstof, koffie/thee en koekje en veel inspiratie
Kosten: € 7,50 per keer 
Materiaal: niet inbegrepen 
Data: 12 mei, 19 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni, 23 juni, 30 juni. (7x)
Dit is de eerste planning. Aanpassing zijn mogelijk in overleg.
Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur
Locatie: Ajoure breiboutique, Pastorielaan 2, Joure.
Aanmelding: via een berichtje op faceboek of via een mailtje naar info@ajoure.nl11127883_836508956417602_5521465396786881261_n.jpg
 
Oproep voor Breisters !!

In vervolg op onze succesvolle actie van 2014 om kindertruien te breien, gaan wij ook dit jaar weer van start om voor truien te breien voor kinderen in Friesland die het niet breed hebben.

Voor wie is deze oproep bedoelt?
Kunt u dat gevoel? Ik wil wel wat maken maar voor wie, want mijn hele kast hangt vol!
U wilt graag breien, want het geeft een goed gevoel om lekker bezig te zijn. Actief bezig zijn geeft voldoening!
Dan hebben wij misschien een mogelijkheid voor U. Hier in Friesland zijn heel veel kinderen bij wie de kast niet vol hangt.  Die voor de winter behoefte hebben aan een lekkere warme trui. Een  trui die ze niet hebben omdat het budget het niet toelaat. Maar wij laten hen toch niet in de kou staan? 

Wat is de bedoeling:                                                    
Voor 15 november willen wij 200 kindertruien gebreid hebben. Deze truien zijn bedoeld voor kinderen in de Friesland in de leeftijden van 0 tot 12 jaar. De verdeling van de gebreide truien gebeurt door Stichting Humanitas tegelijk met hun Sinterklaas speelgoedactie. De voorbereiding, oftewel het breien van de truien, wordt georganiseerd door breiboutique Ajoure in Joure. Om deze warme truien actie mogelijk te maken zoeken wij breisters die één of meer kindertruien voor deze kinderen willen breien. Het maakt niet uit of U een ervaren breister bent of dat U gewoon mee wilt doen: iedereen is welkom!

Wilt U zelf meedoen of weet U iemand voor wie dit een leuke tijdsbesteding kan zijn. 
Dan horen wij dat graag van U. 

Hoe kunt U meedoen:
Wij willen jongens- en meisjestruien breien in drie verschillende leeftijdscategorieën. Het liefst willen wij allemaal verschillende truien: Uni, streepje, kabel, ajour, intarsia, complexe kabels. Dus voor elk wat wils. Om dit mogelijk te maken hebben wij pakketten samengesteld. In dit pakket zit een patroon en voldoende merkgaren voor de te breien trui. U kunt zelf aangeven of u een makkelijke trui wilt breien en een echte uitdaging aan wilt gaan. Ook kunt u aangeven of u een kleinere trui wilt breien of een wat groter exemplaar aandurft. Kortom: aan U de keuze maar het doel is om eind oktober 2015 de trui klaar te hebben.
Kosten dezes…
Om 200 truien te breien, daarvoor zijn heel wat bolletjes nodig. En omdat we truien van een goede  kwaliteit willen maken,  kost dat veel geld. Om het desondanks voor iedereen mogelijk te maken, vragen wij een bijdrage van 15 euro per pakket, ongeacht de hoeveelheid garen, ongeacht  de moeilijkheidsgraad.

Mocht u nog restanten wol hebben liggen, dan zijn wij daar ook erg blij mee, mits het hele bollen zijn en er minstens 40% wol in zit. Wij gaan dan proberen of we dit kunnen combineren tot een nieuw pakket.

Indien u deze actie een warm hart toedraagt, maar zelf niet in de gelegenheid bent om een trui te breien, dan kunt u eventueel een pakket garen aanschaffen en dan zoeken wij een breister die de trui gaat maken.  Want ons doel is dat alle kinderen deze aankomende winter een lekkere warme trui moeten hebben om aan te kunnen trekken.
 
Breihulp:
Voor hulp bij de patronen kunt U altijd even langskomen in de winkel.
Woensdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur en
Vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur
 
                          
bg_rechts
Webdesign Dijkstra Automatisering