bglinks Cursussen

Breidagen in Zwolle

CTAbreidag.png

Wij zijn er. Komt U ook?

http://www.breidag.nl/


Oproep voor Breisters !!

Kunt u dat gevoel? Ik wil wel wat maken maar voor wie, want mijn hele kast hangt vol!
U wilt graag breien, want het geeft een goed gevoel om lekker bezig te zijn. Actief bezig zijn geeft voldoening!
Dan hebben wij misschien een mogelijkheid voor U. Hier in de gemeente zijn heel veel kinderen bij wie de kast niet vol hangt.  Die voor de winter behoefte hebben aan een lekkere warme trui. Een  trui die ze niet hebben omdat het budget het niet toelaat. Maar wij laten hen toch niet in de kou staan? 
Samen met Stichting Humanitas de Friese Meren organiseert Ajoure breiboutique daarom een brei-uitdaging en U kunt meedoen.

Wat is de bedoeling:                                                   
Voor 15 november willen wij 200 kindertruien gebreid hebben. Deze truien zijn bedoeld voor kinderen in de gemeente De Friese Meren in de leeftijden van 0 tot 12 jaar. De verdeling van de gebreide truien gebeurt door Stichting Humanitas tegelijk met hun Sinterklaas speelgoedactie. De voorbereiding, oftewel het breien van de truien, wordt georganiseerd door breiboutique Ajoure in Joure. Om deze warme truien actie mogelijk te maken zoeken wij breisters die één of meer kindertruien voor deze kinderen willen breien. Het maakt niet uit of U een ervaren breister bent of dat U gewoon mee wilt doen: iedereen is welkom!

Wilt U zelf meedoen of weet U iemand voor wie dit een leuke tijdsbesteding kan zijn.
Dan horen wij dat graag van U. 

Hoe kunt U meedoen:
Wij willen jongens- en meisjestruien breien in drie verschillende leeftijdscategorieën. Het liefst willen wij allemaal verschillende truien: Uni, streepje, kabel, ajour, intarsia, complexe kabels. Dus voor elk wat wils. Om dit mogelijk te maken hebben wij pakketten samengesteld. In dit pakket zit een patroon en voldoende merkgaren voor de te breien trui. U kunt zelf aangeven of u een makkelijke trui wilt breien en een echte uitdaging aan wilt gaan. Ook kunt u aangeven of u een kleinere trui wilt breien of een wat groter exemplaar aandurft. Kortom: aan U de keuze maar het doel is om eind oktober 2014 de trui klaar te hebben.

Kosten dezes…
Om 200 truien te breien, daarvoor zijn heel wat bolletjes nodig. En omdat we truien van een goede  kwaliteit willen maken,  kost dat veel geld. Om het desondanks voor iedereen mogelijk te maken, vragen wij een bijdrage van 15 euro per pakket, ongeacht de hoeveelheid garen, ongeacht  de moeilijkheidsgraad.

Mocht u nog restanten wol hebben liggen, dan zijn wij daar ook erg blij mee, mits het hele bollen zijn en er minstens 40% wol in zit. Wij gaan dan proberen of we dit kunnen combineren tot een nieuw pakket.

Indien u deze actie een warm hart toedraagt, maar zelf niet in de gelegenheid bent om een trui te breien, dan kunt u eventueel een pakket garen aanschaffen en dan zoeken wij een breister die de trui gaat maken.  Want ons doel is dat alle kinderen deze aankomende winter een lekkere warme trui moeten hebben om aan te kunnen trekken.

 
ajoure.pnglogo.png
Breihulp:
Voor hulp bij de patronen kunt U altijd even langskomen in de winkel.
Woensdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur en
Vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur
 
                          
bg_rechts
Webdesign Dijkstra Automatisering